Bubba senkun kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia, onhan mittarissa jo yli kahdeksan viikkoa. Mahavaivat alkaa väistyä ja uutena juttuna on jokeltelu ja hirmuisen ihana hampaaton hymy korvasta korvaan. Äidin sydän sulaa vaikka olisi aamuyö ja väsyttäisi. "Guuuuuuuuu" ja "äyyyyyyy", sanoo Bubba hymyillen, päästää riemunkiljahduksen ja päälle harjoittelee nauruaan, "hhhhhaaaaa hhhhhhhhhhaaaaaaa". 

blog-normal.jpg

Jälkitarkastus meni hyvin. Arpi on minimaalinen, toipuminen ollut loistavaa ja sain luvan urheilla (yeah right, sanoo sohvaperuna). Tosin unohdin tarkastuksessa mainita siitä, että kun tyypit klinikalla pistivät ensimmäistä IV-reikää, se meni jotenkin huonosti ja aiheutti paljon kipua. Kun oli sektion aika ja nuo pistivät suoneen jotain uutta liuosta, alkoi hirveät tuskat ranteen ympäristössä ja päätettiin laittaa uusi reikä suoneen. Koska uusi rei'itys meni niinkuin pitikin, kipua ei enää esiintynyt kun kamaa laitettiin suoneen. Noh, enhän sitä itse tajunnut, että sen ei pitäisi sattua ja kestin sitä jomotusta 24h ennen helpotusta. Valitettavasti kipu kuitenkin jäi suoneen ja sen ympäristöön, levisi ranteeseen ja nyt on ranne täysin tulehtunut ja joudun käyttämään rannetukea, jotta selviäisin vauvan nostelusta ja kanniskelusta. :( Perseestä, etten sanoisi. Yksikätinen mutsi tässä, morjens. 

Meillä on ollut kova vierastulva ja tulva jatkuu aina syyskuun loppuun asti. Bubban mummo ja täti Suomesta ja setä Herculeksen maasta kävivät samanaikaisesti kylässä ja opittiin paljon Bubban viemisestä ravintoloihin ja muihin rientoihin. Kun kävimme esimerkiksi hienossa ravintolassa syömässä (jäimme hyrskynmyrskyn kouriin, joten päätettiin odottaa ravintolassa sen rauhoittumista) ja kun Bubba oli ensin päästänyt maailman kovaäänisimmän pierun EVER ja sen jälkeen alkoi itkupotkuraivarit, suomalaisena ensireaktio oli "hide the baby" eli vauvan vieminen muualle, ettei muiden ruokailijoiden rauha rikkoutuisi. Yllätyin kovasti kun tarjoilijat tulivatkin kujertelemaan Bubballe ja viereisistä pöydistä ruokailijat lähettelivät hymyillen lentosuukkoja Bubban suuntaan. Onneksi Bubba rauhoittui vaipanvaihdon ja seurustelun jälkeen niin, että sammui vaunuihinsa loppuajaksi ja saimme syödä rauhassa. Oli kuitenkin hiton paljon stressittömämpää oleskella ravintolassa, jossa Bubba otettiin ilolla vastaan vaikka snobi paikka olikin. 

Tänä viikonloppuna käy Bubban isoisä kylässä ja sitten alkaa kaveritulvaosuus. Itse oltaisiin mielellämme käyty Suomessa ja Herculeksen maassa mutta kun Bubban papereita joudutaan tässä odottelemaan tovi jos toinenkin (kolmen maan yhteensopimattomat systeemit ja byrokratiat, nimilait ja kansalaisuuslait.... ARGH....) niin siksi ihmiset ovat parveilleet nurkissamme vauvaa ihailemassa. Ja onhan se ollut luksusta kun on voinut antaa Bubban muiden käsivarsille ja itse päästä esimerkiksi suihkuun ilman stressiä ja kun on astunut kylpyhuoneesta ulos, niin on ollut ihana huomata kuinka Bubba nukkuu tuhisten mummon sylissä ja täti on pessyt tiskit. Tällaisia vieraita lisää!  

Bubba on myös niin iso poika, että nukkuu jo omassa huoneessaankin. Siirtymä oli kivuton ja kaikki ovat nukkuneet siirrosta alkaen yönsä paljon paremmin (siis myös Bubba). Lisäksi Xenan lääkärin suosituksesta pidetään vuorotteluöitä eli kerran viikossa Hercules hoitaa Bubbaa öisin pumpatun maidon avulla ja palautan palveluksen Herculekselle varsinkin silloin kun tuolla on tärkeää menoa esim. tänään herätys klo 3.45 kun tuo kampesi itsensä päiväksi Espanjaan. Nähtäväksi jää tuleeko Hercules kotiin tänään, välilasku kun on Portugalissa ja siellä on peruutettu iso kasa lentoja konepulan vuoksi.... Huokaus.... Kiitos, TAP, jälleen kerran. 

Ensi viikolla saadaan rokotuksia ja nähdään taas miten kaveri on kehittynyt. Kotivaa'alla tuolla meni 6kg rikki jo jokin aika sitten ja huonosti mittaamalla pituuttakin on yli 62cm. Katsotaan niitä virallisia tuloksia sitten kun lääkäri on niitä mittaillut.

Nyt kun Bubba vetelee päikkäreitä, ehdin nopsaan kokkailla itselleni lounastaa ja toivoa, että saisin tekeleen syötyäkin... jos ehtisin vielä pureskella, niin olis jo aika bueno.... 

Edit:

Sinne jäi Hercules Lissaboniin.Tästä tulikin sitten eka yö kaksistaan Bubban kanssa ja tietenkin tänään on sellainen päivä, ettei känkkäränkkä halua nukkua lainkaan. Jee. Pitkä yö edessä.