AAAAAAAAAAAAAARGH! Kosto elää! Fujin matkakohteesta http://pianminakintiedankaiken.vuodatus.net/ heitti sellaisen haasteen, etten voi sitä ohittaa. Kirosana.

Tämän haasteen tarkoituksena on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa. 

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen. 
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa. 
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut. 
6. Kerro kuka sinut haastoi. Ei takaisin haastamista. 

1. Miksi kirjoitat blogia? Mistä lähti kipinä, mikä sen sytytti?

Olen aina kirjoittanut ja tulen aina kirjoittamaan jossain muodossa jonnekin ja jollain tapaa. En ole saanut siis enkelikuoron säestyksellä herätystä eräänä aamuna, että sormet syyhyäisivät.... vaan se on aina kulkenut vierellä. Olin vähän ”erilainen nuori” ja kirjoittamisesta tuli hyvä tapa purkaa ajatuksia omalla tavalla. Muutaman vuoden kirjoitustauko tuli kun tapasin mieheni, koska tarve kirjoittamiselle hävisi kun pääsin ihan puhumalla purkamaan aivoituksiani. Nyt se on tullut taas tarpeelliseksi, koska en pääse käyttämään suomenkieltä yhtään missään muodossa ja olen menettämässä itselleni ennen niin rakasta monipuolista kielikirjoa, jossa ei virheitä esiintynyt. Olen ollut todella kauhuissani, etten enää tiedä mikä sana on yhdyssana, minne pilkut vilahtavat/lipsahtavat ja onko se nyt ”alkaa tehdä” vai ”alkaa tekemään” (eikös siitä nyt päätetty, että se kauhujen kauhu ”alkaa tekemään” hyväksyttäisiin? Tunsin samanlaista viiltoa sydämessäni silloin kun sana ”ruoan” sai kirjoittaa muodossa ”ruuan”).


2. Mitä ottaisit mukaasi autiolle saarelle? (sori oli pakko, tää on vaan oikeesti mielenkiintoinen!)

Selviytymis-/eräoppaan. Jos ei saa olla henkilö, niin hammaslankaa. En voi sietää mitään hampaiden välissä, oli se sitten hiekkaa tai raakaa kalaa. Samalla siitä voi tehdä onkeen siiman ja sitoa majapaikan tikut ja palmunlehdet paikoilleen. Ja saahan siitä hirttosilmukankin toki rääpittyä jos kaikki toivo on menetetty.


3. Onko lasisi yleensä puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä? Kannatko harteillasi maailman taakkaa vai riittääkö omat murheet?

Olen sarkastinen inhorealisti. Lasi on aina puoliksi tyhjä, sillä silloin pieninkin voitto tuntuu suurelta bonukselta. Pessimisti ei pety-attityydillä elelen. Murehdin aina kaikkea ja kannan muidenkin murheita, meidän suvussa naiset usein tuntuvat kärsivän särkyneen sydämen syndroomasta (kun kaikesta pitää huolehtia ja kaikkea murehtia).


4. Viisivuotissuunnitelma. Onko sellaista? Jos on, niin mitä se sisältää? 

Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän suunnittelen. Olen oppinut, että elämä vie haluamalleen tielle, suunnittelit sitä tahi et. Miksi stressata siis sitä, että on joku kiveen hakattu suunnitelma, joka ei jostain syystä toteudukaan ja sitten sitä pitää murehtia ja märehtiä? Miehelläni on aina suunnitelmia eikä tuo ole vielä oppinut, että vatsahaava moisesta ei ole suositeltavaa. Elämä vie miten se vie, se ei suunnitelmia kumartele. Nimimerkillä Kokemusta on.


5. Unelma-ammattisi? 

Pakinoitsija. Neeext. Meinasin ensin vastata, että tankobalettitanssija, koska olen aina halunnut olla elegantti ja notkea pikku kirppu. Kaikkea mitä en siis ole.


6. Jos sinusta tulisi puff vaan lottomiljonääri, mitä tekisit ensimmäisenä? 

Me ollaan puhuttu tästä monta kertaa miehen kanssa. Me tehtäisiin ihan ensimmäiseksi sotasuunnitelma siitä miten me voitaisiin pitää voitto täytenä salaisuutena.


7. Mitä pelkäät? 

Kaikkea. Olkoot se trademarkkini. Jaaaa, bussin kokoiset ötökät taitaa mennä pelkolistan kärkeen. Rakkaiden menettäminenkin on aika perseestä. Ja lentäminen. Ja saippuaoopperat. Ja lapsenomaisesti puhuvat aikuiset naiset ovat pelottavia myös (tyyliin Paris Hilton).


8. Inhokkiruokasi? 

Lapsena se oli koulun pinaattiyrjökeitto. Nykyisin se on ehdottomasti bacalhau eli tönkkökuivasuolattu turska. YÖK. YÖK YÖK YÖK. Se on kuin salmiakki: jos sen kanssa on aina elänyt, siitä tykkää. Jos sitä maistaa ensimmäistä kertaa myöhemmällä iällä, se on kaameetahirveetäkamalaa. Pthyi.


9. Kerro kolme lukemisen arvoista kirjaa tai jos et lue, niin leffatkin kelpaa. Sarjiksia ei lasketa...

Luin ennen tosi paljon mutta opiskelun ja elämän myötä kirjat ovat jääneet unholaan, joka on TOSI sääli. Tällä hetkellä luen kaverilta saamaani ”Kuinka kasvattaa bébé”, Terry Pratchettin kirjo on myös aikoinaan hyvin koluttu (Hyviä enteitä on ehkä se paras) ja koko Mika Waltarin tuotanto (luettu pölyisinä alkuperäisversioina isoisäni kirjastosta).

 
10. Suurin saavutuksesi tähän mennessä? 

Ennen Bubbaa olisin vastannut, että vahingossa päätyminen Australiaan. Nyt mahassa muhii se tähän mennessä suurin saavutukseni.


11. Jos voisit tehdä yhteisen hyvän eteen mitä tahansa (kansallisesti, maailmanlaajuisesti, ihanmitenvain, ihmisille, eläimille, ihanmillevain), mitä tekisit?

Taikoisin ihmisille toimivan omantunnon, vastuuntunnon ja sympatiasydämen. Samalla taikasauvan heilautuksella poistaisin itsekeskeisyyden, mammonakeskeisyyden ja jarruttaisin naisten lipsumisen takaisin 50-luvulle, jolloin itseisarvo oli vain se, että löytää mahdollisimman rikkaan miehen elättämään itsensä (ja että naisen ainoa arvo maailmassa on hänen ulkonäkönsä). Mutta jos taikoja ei saisi käyttää, voisin toimia tukihenkilönä ”erilaisille nuorille” jollainen itsekin olin/olen edelleen. Heistä se tulevaisuus nääs ponnahtaa pilviin. Erilaisuus on pop enkä voi sietää massamuotteja, joihin ihmisiä tungetaan.

Koska en suostu sääntöihin, keksin itse omat. Tästä entrystä tulee SATAVARMASTI yksi niistä, joihin en saa kommentin kommenttia ja tässä syy:

Sen sijaan, että heittäisin muiden blogeja tähän, haastan sinut, lukijani, vastaamaan kommenttikentässä 11 keksimääni kysymykseen (yeah, right...). JOS sinulla on oma blogi, linkkaa ihmeessä se mukaan niin joku joka harhailee minun blogissani osaa tulla käymään sielläkin.

Tässäpä kysymykset:

1. V*ttuuks tääl teet? Miksi stalkkeroit etkä jätä vanhaa rouvaa rauhaan? ;)

2. Kävelet kaupungilla kaverisi kanssa ruuhka-aikaan. Alushoususi päättävät nousta takapuolelta uusiin sfääreihin ja hankaavat paikkoja, joita ei olla luotu hangattaviksi. Mitä teet? Kärsitkö vai korjaatko?

3. Viisi asiaa, joita sinulla on aina mauste-/ruokakaapissasi valmiina ruoanlaittoa varten.

4. Kuka tämänvuotisista Putous-hahmoista kuvailee sinua parhaiten?

5. Onko oma maa mansikka vai onko ruoho aina vihreämpää aidan toisella puolella?

6. TV-ohjelma, joka pitää aina katsoa?

7. Saat iloisia, elämää mullistavia uutisia. Kenelle soitat ensimmäisenä?

8. Kännykkäsi sekoaa ja menettää muistinsa. Muistatko yhtäkään puhelinnumeroa ulkoa?

9. Häpeätkö mokiasi vai osaatko nauraa itsellesi? 

10. Jos voisit kehittää itsellesi uuden taidon, mikä se olisi? 

11. Valitse toinen ja perustele: Ignorance is bliss vai Knowledge is power.