Verisuoni ei katkennut hotellin aamiaisella, joka oli puoli tuntia myöhässä. Eikä EasyJetin baggage drop off-jonossa. Eikä pitkässä turvatarkastusjonossa. Eikä juoksemisesta portille ja porttijonosta. Eikä lennolla, jossa takana istuva teini potki ristiselkään koko matkan ajan. Eikä laukkuhihnalla jonottamisesta ja kyynärpäistä kylkiluissani. Eikä juoksemisesta junalle. Eikä pankkiautomaattijonossa. Ei. 

Verisuoni katkesi vasta kotona kun mentiin postikasaa läpi. Hercules hankki minulle normivakuutuksen lisäksi raskauteen liittyvän lisavakuutuksen jo melkein vuosi sitten (karenssiaika sen aktivoimiseen on n. puoli vuotta). Sen piti korvata kaikki mahdolliset kulut 90-100%. Maksoi hirveästikauheasti ja kaikki luvattiin korvata hymyn kera. 

Mitä tapahtuikaan?

Ah, tässä ihanassa maassa, jossa ei ole julkista terveydenhuoltoa ja vakuutusyhtiöt väittävät olevan voittoa tavoittelemattomia yrityksiä, aina tulee vastaan joku porsaanreikä, jonka avulla heidän ei tarvitse korvata mitään. Kaikki on raskauden ajalta korvattavissa, jep jep. Mutta se, mikä tulkitaan raskauden ajaksi, onkin sitten jo ihan toinen juttu.

Keskenmeno nääs tulkitaan sairaudeksi, joten maksu laskeutuu kokonaan Xenan ja Herculeksen harteille. Jos olisin tajunnut edes ajoitukseni niin, että olisin päässyt yksityiselle klinikalle kärvistelemään, niin se olisi kyllä korvattu 90%... Ongelmana tosin se, että yksityisen vastaanotto menee kiinni klo 21 ja keskenmeno alkoi kehkeytyä vasta klo 2 yöllä, joten jouduin lähtemään äkkiseltään "julkiseen" keskussairaalaan. Mitään ei tästä keikasta korvata ja näin ollen me lomalta palaajat saatiin parin tunnin itkupotkuraivareiden jälkeen todeta, että sin män huomisen Ikean retket sun muut suunnitelmat hamaan tulevaisuuteen. 

Ketuttaako? No arvatkaahan. Tähän ei auttaisi edes Helga the Heruttajan aallon alle jäämiset. Ei. Tekeekö mieli raskautua uudelleen kun tämä tieto tuli päivänvaloon? Hohhoi, mies ei ainakaan hätkähdä. Itse pistin henkiset jalkani ristiin mutta eiköhän ne joskus solmusta vielä aukea. Ehkä.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.... Illallinen odottaa.